Vårfina fasader

Nu under våren har Specialrengöringar Sverige flera uppdrag på gång. För några av uppdragen har syftet varit att göra extra vårfint med fokus på fasadrengöring. Speciellt i Värmlands län har butiksfasader och gångvägar fått möjligheten att snyggas till.

Under den milda vintern har det bildats mossa samt lavar på både fasader och utemiljöer. Även avgaser och luftföroreningar i kombination med fukt påverkar fasader negativt. I Värmland har fastighetsägare valt att se till så deras butiker som hyrs ut har fått en rejäl fasadrengöring. Där även gångvägar som hör till fasaderna också har fått en ordentlig rengöring.

Vänta inte för länge

Många väntar för länge med åtgärder vilket leder till att det blir svårare och dyrare att återställa själva fasaden. Det finns de fall som har gjort löpande tvätt av fasader och hus där det enbart har varit tvätt med vatten eller tillfälliga lösningar. Här har de inte tänkt förebyggande eller saknat insikt i vad som skapar problemen. Detta leder till att fasaderna aldrig blir riktigt rena.

En fasad är utsatt för väder och vind och måste hållas torr för att isolera rätt. Mossa och lavar trivs inte på en ren och torr fasad. Fukt i fasaden och minusgrader kan ge sprickor och andra större problem.

Även gångvägar blir lätt utsatta och likaså där räcker inte utrustningen för hemmabruk till för att få rätt resultat. Utan här krävs värme, rätt munstycke och hög kapacitet.

Före
Före

En ren fasad gör skillnad

Vi på Specialrengöringar Värmland har sett till att fastigheter med påväxt av olika slag har fått en ordentlig fasadrengöring och förebyggande åtgärder såsom impregnering. Likaså har vi även gett gångvägar extra ompyssling. Fasadrengöring är viktigare än man tror och ger byggnaden ett mycket trevligare utseende. Nu för tiden, speciellt under våren kan man se att förebyggande åtgärder såsom algmedel och fasadrengöring blir alltmer aktuellt.

Om du vill veta mera om fasadrengöring så tveka inte att kontakta vår kundtjänst på telefon 020-364040 eller via mail: info@specialrengoringar.se

Här kan du läsa mera om fasadrengöring

Specialrengöringar Sverige® är ett rikstäckande och marknadsledande företag inom specialrengöringar, förebyggande skydd, undersökningar och mer avancerade rengöringslösningar.