020 - 364040 [email protected]

Impregnering av betongkonstruktioner

Betongimpregnering skyddar betongen och förlänger livslängden på konstruktionen.

Under många år har man föreskrivit betongimpregnering på exempelvis brokonstruktioner och hamnanläggningar för att skydda och bevara den. Impregneringen som oftast består av Silan, fungerar som en skyddsbeläggning som tillåter betongen att andas men som hindrar nedsmutsning utifrån att tränga in. Genom att göra detta så förlänger man livslängden på konstruktionen och ser stora ekonomiska värden av detta.

Ompregneringen baserad på silan är en produkt som tillhör kiselfamiljen gör betongen hydrofob, alltså vattenavstötande. Samtidigt så tillåter den betongen att andas. Den är alltså diffusionsöppen vilket är livsviktigt för betongens långsiktiga överlevnad.

Kristian Skibdal

Kristian Skibdal

Expert inom betongimpregnering - Specialrengöringar Sverige

Impregnering förlänger livslängden på både fasader och betong

Betongimpregnering Länna vattentorn

Det är bra för dig att veta är att egenskaperna för impregnering varierar något, beroende på kvalitet och till vad den skall användas för.

På Specialrengöringar Sverige använder vi endast högkvalitetsprodukter som borgar för bästa kvalitet och som också anpassas efter varje objekt. Man kan alltså oftast inte använda ”något från hyllan” för att få rätt produkt på rätt plats, men naturligtvis hjälper vi dig att få rätt lösning för just ditt hus.

Betongimpregnering ska ofta vara godkända och testade enligt olika normer, för många brokonstruktioner och vägnära objekt så är det VV AMA 10 och en norm som heter EN 1504-2 som gäller just nu.

Länna vattentorn är ett av de objekt som vi betongimpregnerat. På Länna vattentorn har skyddsimpregnering påförts på alla betongben för att förlänga konstruktionens livslängd. Arbetet utfördes i samband med ombyggnationen av vattenresvoaren.

Beställare var SVEAB och Stockholm Vatten.

Kristian Skibdal

Betongimpregneringsexpert , Specialrengöringar Sverige

Val av betongimpregneringsmedel styrs ofta av bygghandlingarna!

Eftersom impregneringsarbeten ofta styrs av byggnadshandlingarna så är det viktigt att hålla alla regler och föreskrifter. Det finns betongimpregnering av olika kvalitet och med olika egenskaper, därför så måste man veta vad man gör när det handlar om betongimpregnering.

Ytor som skall betongimpregneras skall vara rena, Innan fasaderna eller betongkonstruktioner impregneras så brukar man därför göra en fasadtvätt.

Vid varje projekt som innefattar betongimpregnering så skall ett korrekt egenkontrollprogram utföras och dokumenteras, naturligtvis ingår alltid dessa tjänster i vårt åtagande. Om det skulle behövas tester och utförande av prov efter utfört arbete så kan vi hjälpa till även med detta.

Vi tror på personlig service och rådgivning - ring oss på 020-364040 eller maila via formuläret så hjälper vi dig.

11 + 2 =

Eftersom du var intresserad av betongimpregnering kanske du också är intresserad av följande tjänster.