020 - 364040 [email protected]

Fågelvajersystem

Fågelvajer – ett diskret skydd

Fågelvajersystem är en tunn vajer som förhindrar fågeln att kunna sätta sig / landa. Fågelsäkring med hjälp av vajer används främst på avsatser, skyltar, balkar och liknande ytor och passar bäst mot större fåglar såsom mås, duva och kråkfågel. Säkring med tråd är en bra metod att använda på takkanter, hängrännor, fasadklackar och fönsterbleck.

Vajersystem är diskreta och smälter in i fasaden, stolparna är tillverkade av rostfritt stål och vajern av uv-skyddad nylon. Detta är vårt minst synliga fågelskydd.

Detta system är ej lämpligt där fåglarna övernattar eller har boplatser. Säkrar ej mot mindre fåglar som exempelvis sparv, stare.

Fågelvaijer Specialrengöringar Sverige.

Fördelar med fågelvajersystem:

  • Diskret
  • Billigt
  • Bra vid måttlig fågltryck

Vajersystemet är en diskret och ekonomisk lösning. Fågeln slår i bröstet vilket hindrar den från att landa. Till platser där fåglar har stor dragningskraft till så rekommenderas andra system.

Om du vill ha rådgivning i djungeln av fågelskydd, hör gärna av dig till oss så hjälper vi dig!

Bo Tandlund

Fågelsäkrings-expert, Specialrengöringar Sverige

Montering

Vajern monteras i små stolpar som limmas eller skruvas till underlaget. Mellan stolparna spänns en vajer eller nylontråd som förses med fjäder så att spänningen hela tiden är konstant och att vajersystemet inte går sönder om något träffar vajern. Stolparna är tillverkade av rostfritt stål och vajern av uv-skyddad nylon.

Montaget blir väldigt diskret och vi kan snabbt skydda långa sträckor.

Fågelvajer vs. fågelspikes

Fågelvaijer är en lightvariant som är mer diskret än fågelspikes. Det är inte lika effektivt, men ofta kan det räcka för att hålla fåglarna borta.

 

Kontakta oss idag för gratis offert!

4 + 6 =

Eftersom du var intresserad av fågelvajersystem så kanske du också är intresserad av detta: