020 - 364040 [email protected]

Marktvätt och rengöring av plattor

rengöring av stenbeläggningar, asfalt och trädäck utomhus

Marktvätt – ökar trivsel i området

Olika byggnadsmaterial har olika egenskaper, men gemensamt är att de håller längre när de är rena. Genom att rengöra stenbeläggningar, asfalt och trädäck utomhus sparar man in framtida större kostnader för omläggning eller ombyggnation. Samtidigt så vinner du trivsel och glädje när det är rent, snyggt och välhållet.

Fördelar med att rengöra sina plattor och terrasser:

  • Skapar trivsel och glädje
  • Förlänger livslängden på byggnadsmaterialet
  • Minskar halkrisken
  • Höjer det ekonomiska värdet på fastigheten för en låg kostnad
  • Miljöriktig rengöringsmetod
Marktvätt Specialrengöringar Sverige.

Vi på Specialrengöringar Sverige har gärna långsiktiga relationer till våra kunder, många väljer att årligen få ett besök av våra servicetekniker där vi tvättar det som behövs och i samband med detta applicerar mera skyddsimpregnering så att ytorna håller sig rena och fina år efter år.

Det ser ut som när det var helt nytt är en kommentar som vi brukar få av våra kunder och imponerade grannar!

 

Kristian Skibdal

VD, Specialrengöringar Sverige

Marktvätt Specialrengöringar Sverige.

Plattvätt förlänger livslängden på beläggningen

Oavsett vilket byggnadsmaterial så mår det inte bra av att vara smutsigt eller belagt med påväxt. Smuts och påväxt binder fukt till underlaget och även om exempelvis betong är mycket motståndskraftigt mot frysskador eller nedvittring så blir det med tiden skadat i förtid om det inte underhålls. När exempelvis betong eller stenytor är rengjort så kan man även applicera en smutsavvisande impregnering som förlänger livslängden på rengöringen och underlättar framtida rengöring och minskar risken för påväxt.

Påväxt av alger och mossa på uteplatser och trädäck

Påväxt drabbar i stort sett alla material som blir fuktiga utomhus, även uteplatser och stenbeläggningar. I samband med rengöring så tar vi bort påväxt och använder alg- och mossmedel som dödar påväxten och ger ett långtidsverkande skydd. Vi kan också impregnera ytorna för att få dem att hålla sig fina längre. En annan positiv aspekt på att bli av med alger och mossa är att halkrisken minskar – beväxta ytor kan bli väldigt hala under ogynnsamma förhållanden.

Tralltvätt – eller rengöring av trädäck

Trä är ett vanligt byggnadsmaterial för oss i Sverige. Trä som ligger oskyddat utomhus utsätts för stora påfrestningar. Även om trä är tryckimpregnerat, värmebehandlat eller kanske av en sort som sibirisk lärk så mår det bra av regelbunden rengöring och behandling. Rengöring av trädäck bör ske regelbundet och är också en tjänst som vi kan hjälpa er med. I samband med rengöring av trädäck så är det vanligt att våra saneringstekniker även hjälper till med inoljning av konstruktionen.
Trädäck Specialrengöringar Sverige.
Marktvätt Miljö Specialrengöringar Sverige.

Helt miljövänlig rengöringsmetod

De produkter som vi arbetar med för att rengöra utomhusytor är lätt biologiskt nedbrytbara. Det kan vara skönt för dig att veta, att trots att produkterna är väldigt effektiva, så är de även bra ur miljösynpunkt. Rengöringen görs vanligtvis med hetvatten och högtryckstvätt som under anpassat tryck tar bort smutsen och påväxten. Rengöringsmedlen förstärker rengöringen och gör ytorna renare på djupet. Alg- och mossmedlen gör att påväxten dödas och att inte några för ögat osynliga sporer eller rötter finns kvar och börjar växa direkt igen.
Genom att få återkommande behandling så kan man på ett billigt sätt behålla sina ytor rena och fina en lång tid.