Tak & Fasadtvätt i Kalmar Län


Se till att det första som möter dina kunder och boende är rent, hygieniskt och att det signalerar det som du vill förmedla. Rena välskötta fastigheter är både trivsamt och lönsamt, samt att de håller längre.

Vi på Specialrengöringar håller oss ständigt uppdaterade och arbetar med den senaste tekniken för att leva upp till dagens krav och förväntningar som din fastighet kräver. Våra tjänster utförs genom säkra, välbeprövade och effektiva metoder. Med dina önskemål i fokus tillsammans med lång erfarenhet och bred kompetens inom området kan du alltid förvänta dig ett smidigt samarbete och utförande av högsta kvalité.

Varför taktvätt?


När vi bygger och konstruerar hus så måste vi skydda byggnaden från vatten. Man brukar säga att om det inte vore för vatten så skulle hus stå i all evighet. Det är där som taktvätt och underhåll kommer in i bilden.

Taket utsätts för många olika påfrestningar bland annat regnvatten, blad och smuts, påväxt av alger mossa och lavar. Bortsett från att det ser tråkigt ut så uppstår det ofta oväntade problem i samband med ett ovårdat tak.

Mossa, blad och barr kan även proppa igen hängrännor och stuprör vilket kan leda till att vatten svämmar över och blöter ner fasaden. Detta kan skapa vattenskador på både fasaden och taket. 

Att lägga om ett helt tak är dyrt. Därför är det alltid en klok idé att tvätta taket med jämna mellanrum så att du slipper oönskade utgifter.

Varför fasadtvätt?


Fasaderna på dina fastigheter utsätts hela tiden för nedsmutsning. Bland annat tränger vatten in i fasaden vilket innebär att fasad och byggnadsmaterial bryts ner. Detta kan leda till mögel och röta som kräver sanering. 

Du kan även få frysskador på byggnadsmaterial och dessutom leder en fasad med hög fukt till sämre värmeisolering hos fastigheten. Allt detta kan ge dig höga och onödiga kostnader.

Skjuter du upp din fasadtvätt på framtiden så riskerar du omfattande byggnadsskador och tidigarelagda renoveringar. En smutsig byggnad är också mindre attraktivt för kunder, boende och för din omgivning.

Med en noggrant planerad och väl utförd fasadtvätt skapar du inte bara en mer inbjudande upplevelse. Du slipper oroa dig för tråkiga och helt onödiga utgifter en ovårdad fasad medför.

Vi kan tak- och fasadtvätt


När du anlitar oss kan du vara helt trygg med att jobbet görs på rätt sätt. Vi är experter både på rengöring och förebyggande åtgärder. Ditt objekt och din situation är unik och kräver sin egen behandling. Våra metoder anpassas därför till dina önskemål och till underlagets beskaffenhet. Målet är att skapa rena, fräscha samt funktionella ytor och miljöer som skyddar din fastighet från skador som fukt, lukt och mögel. 

Förutsättningarna för hus, material och omgivningar är aldrig densamma. Ett lyckat utförande behöver därför projekteras noggrant. Vi på Specialrengöringar har en komplett verktygslåda med kunskap och utrustning som kan lösa alla typer av avancerad rengöring.

Din helhetsleverantör


Räcker det inte med ett rent tak och nytvättad fasad för att rusta upp det du har i åtanke? Kanske vill du även ha marken tvättad, entrén rengjord, skyltar och markiser fräscha eller något helt annat. När det kommer till att hålla din fastighet och området runt omkring det rent och fräscht så kan du räkna med oss. Vi är flexibla och att skräddarsy uppdrag ingår i vår vardag. Om klottraren varit framme och förstört så finns även vårt systerbolag Klotterkonsulten AKS till hands.

Hej, Tommy här!

Trevligt att råkas! Jag är din kontaktperson i Kalmar Län. Vill du komma i kontakt med oss på Specialrengöringar så kan du höra av dig direkt till mig när som helst. 

Du kan naturligtvis även använda något av våra kontaktformulär så hör jag, eller någon av mina medarbetare av sig så fort som möjligt. 

Undrar du över något eller bara vill ha lite goda råd och tips kring din situation så är du alltid varmt välkommen att kontakta oss. Självklart är det helt kostnadsfritt och förutsättningslöst.

Mig når du direkt på:
Tel: 0730-62 69 86
E-post: [email protected]

Mvh, Tommy Johansson

Det här vinner du på att tvätta dina fasader:


Du ökar värdet på din fastighet.

Du undviker påväxt av mögel, mossa, alger som skadar din fasad.

Du förlänger livslängden på din fasad.

Du ökar trivseln för boende, besökare och hyresgäster.

Du minskar risken för skadegörelse och skapar trygghet.

Du minskar energiförbrukningen.

Det här vinner du på att tvätta dina tak:


Du förlänger livslängden på taket.

Du minskar risken för fuktskador genom inträngning av vatten.

Det ser estetiskt finare ut.

Taket behåller sin tilltänkta funktion.

Framtida underhåll blir billigare.

Kontakta oss


Hör av dig redan idag och få jobbet utfört av proffs i branschen.

Varmt välkommen att kontakta oss via formuläret eller:

Växel: 020-36 40 40
E-post: [email protected] 

    Den här sidan skyddas av reCAPTCHA spamskydd. Googles integritetspolicy och användarvillkor gäller.

    Webbproduktion KoBoToLo