020 - 364040 [email protected]

Takrengöring för ett hållbart tak

Taktvätt – en bra investering

Omläggning av tak är en kostsam historia som ofta blir ett omfattande arbete. Taktvätt är en smart investering! Om du förlänger mellanrummet mellan takomläggningar genom att få taket rengjort slipper du dyra utgifter.

 

Det här vinner du på takrengöring

  • Du förlänger livslängden på taket
  • Du minskar risken för fuktskador genom inträngning av vatten
  • Det ser estetiskt finare ut
  • Taket behåller sin tilltänkta funktion
  • Framtida underhåll blir billigare
Taktvätt Specialrengöringar Sverige.

Taket är husets kanske viktigaste funktion. Ett tätt och välskött tak gör att du slipper många problem i framtiden samtidigt som det är en fröjd för ögat! Underhåll din fastighet med taktvätt så gör du både miljön och din ekonomi en tjänst.

Kristian Skibdal

VD, Specialrengöringar Sverige

Har du fått påväxt av mossa på ditt tak?

Påväxt hindrar vattenavrinningen att fungera som tilltänkt. Smuts från taket kan också sköljas ned till hängrännorna vid skyfall eller issmältning, smutsen som ofta är mossa eller blad och barr proppar då igen hängrännor och stuprör och kan medföra att vatten svämmar över och blöter ner fasaden eller skapar oönskade vattenskador eller problem på andra ställen.

Kostnadsfritt besök av våra taktvättsexperter

Om du idag har påväxt på ditt tak så är det hög tid att en av våra taktvättsexperter kommer ut och tittar på ditt tak. Vid vårt besök så får du kostnadsfritt råd och tips om vad som kan göras, om det är lämpligt att tvätta eller om det kanske är dags för omläggning eller annan åtgärd istället.

 

Taktvätt Specialrengöringar Sverige.
Taktvätt Specialrengöringar Sverige.

Läs mer om takrengöring

En byggingenjör sa till oss en gång: ”Har du en begränsad budget för att underhålla ett hus – lägg pengarna på att först och främst se om ditt tak!”
Det kanske inte så kul att lägga pengar på något som inte syns så bra, men där är pengarna riktigt väl investerade. Om du får smuts på taket så hindrar det att vattenavrinningen fungerar som det skall. Det gör också att fukt binds till underlaget som åldras i förtid, oavsett vilket takmaterial du har så mår det inte bra av att vara fuktigt.

Taktvätt är en smart investering

Omläggning av tak är en kostsam historia som ofta blir ett rätt omfattande arbete. Om du förlänger mellanrummet mellan takomläggningar genom att få taket rengjort regelbundet istället så slipper du den stora kostnaden. Regelbundet är inte varje år, rengöringsintervallet beror på var huset ligger och hur mycket påfrestning det utsätts för.

Ett rent tak är ett snyggt tak

Ofta kanske man inte ser taket, men de tillfällen då taket syns så får man ändå säga att rena tak är en viktig del av intrycket av en fastighet. Vid de tillfällen som taket syns så anser vi att taktvättning är lika viktigt ur ett estetiskt perspektiv som fasadrengöring. Det handlar om att skicka positiva signaler till hyresgäster, boende och förbipasserande.

Takrenovering är dyrt – takrengöring är billigt!

Oavsett vilken typ av takrenovering som du kan råka ut för att behöva göra kommer att vara dyr i förhållande till att i förebyggande syfte göra rent taket för att förlänga hållbarheten. Så förutom vinsterna du gör i trygghet och glädje över att ha ett fint och snyggt tak så är det ett smart ekonomiskt val att rengöra sitt tak när det blivit smutsigt och fått påväxt.

Kontakta oss för en kostnadsfri utvärdering av ditt tak!

2 + 6 =

Några kunder vi hjälpt med taktvätt

För Swedavia har vi rengjort tak på bland annat Arlanda och Visby Airport.
För Klövern har vi rengjort tak i Göteborg, Stockholm och i Uppsala.
HSB hjälper vi i stora dela av Sverige, bla. Gävle, Stockholm, Malmö, Göteborg
Vi hjälper Stena Fastigheter med rengöring av deras tak.