020 - 364040 [email protected]

2019 var ett år då många drabbades av påväxt av gröna alger och mögel på sina hus.

Sässongen var helt enkelt väldigt gynsam för tillväxt av alger och lavar på fasaderna. Långa perioder med hög fuktighet tillsammans med lagom värme utgör en perfekt grogrund för tillväxt av dessa irriterande och i förlängningen skadliga fasadförpestare.

fasader med påväxt av gröna alger - en lämplig kandidat för Specialrengöringars självrengörande algborttagningsmedel
En fasad som fått påbörjande algtillväxt under 2019. Algerna kommer att bida fukt till underlaget när de nu fått fäste och problemet kommer att vara ökande. En åtgärd i tidigt skede kan göras till mycket låg kostnad då vi kan göra fasaderna självtvättande.

Om problemet med påväxt tas om hand i ett tidigt skede så kan det ofta göras till en mycket låg kostnad. Specialrengöringar Sverige har utvecklade rengöringsmedel som korrekt applicerat kan göra fasaderna självrengörande. Det innebär att arbetet går väldigt fort och blir billigt. En annan vinst är att du slipper risk för följdskador på fasadmaterialet som påväxten kan orsaka.

Påväxt i dina fasader binder fukt. Regnvatten i Sverige idag är surt och en process börjar där fasadmaterialet bryts ned, samtidigt som ökad fuktighet snabbar upp påväxten på fasadmaterialet så att ännu mer och tjockare lager av alger, lavar, mögel och mossa kan växa till sig.

När du börjar få problem med påväxt är det därför en god idé att rengöra fasaderna. Vi hjälper dig gärna med gratis råd och tips om vad som kan göras samt vad det kostar.

Ring 020-364040 så får du kontakt med en duktig fasadrengöringsrådgivare.

// Team Specialrengöringar Sverige

Läs gärna mer om fasadrengöring på hemsidan