020 - 364040 [email protected]

Lastbryggor och leveransportar där färskvaror som exempelvis mat, frukt och grönsaker hanteras och levereras har ofta samma problem. De drar till sig fåglar.

Fåglar är opportunister

För fåglarna är detta en matplats och de söker sig så nära som möjligt. Vissa fåglar bygger även bo om möjligt. Kombinationen med fåglar nära färskvaror som hanteras och levereras är ingen bra kombination.

Förutom att söka föda så släpper fåglarna ifrån sig avföring som kan landa på människor som går in i köken eller bland färskvarorna om man har otur. Riskerna är att fåglarna kan vara bärare av Campylobacter eller Salmonella, som kan spridas via fåglarnas avföring till människor. Chlamydophila psittaci (tidigare Chlamydia psittaci) kan främst genom luftburen smitta ge upphov till papegojsjuka (ornitos) hos människan.

Väla Center i Helsingborg hade detta problem med fåglar och har nu installerat fågelskydd i form av nät vid leveransportarna för att hålla fåglarna på avstånd. Bland annat hade man svalor som byggde bon och andra fåglar som flög in under tak och satt där för att spana efter mat.

Med flera fina priser och sin position i framkant fortsätter Väla Center i Helsingborg att föregå genom att skaffa detta fågelskydd. Fler borde skydda sig mot fåglar vid last och leveransplatser där färskvaror hanteras.

Kontakta oss gärna för kostnadsfri konsultation gällande fågelskydd. Ni når oss som vanligt via vårt gratisnummer 020-364040 eller [email protected]