020 - 364040 [email protected]

Klenshyttan i Ludvika kommun är idag ett ”Ekomuseum” som tar emot många turister.

Inför sommarsässongen så insåg man att fåglar tagit sig in i byggnaden och smutsat ned. Specialrengöringar Sverige i Dalarna var snabbt på plats och säkrade hygienen på ett korrekt sätt. Smuts och avföring från fåglar är otrevligt och inget man vill att besökare ska behöva uppleva.

Fågelbajs inne i kulturhus
Fåglar har smutsat ner inne i Klenshyttan i Ludvika

Lite historia om Klenshyttan

Den första hyttan anlades troligen 1605 av bergsmännen Jan Olson Klack och Olof Olson Klack. I den äldsta skriftliga handlingen som härrör från 1620 kallas platsen för ”Klämshyttan”. Då byggdes en stångjärnshammare som dock nerlades redan 1650. Hyttan var delad i 24 andelar fördelade mellan bergsmännen och var bergsmansägd fram till nedblåsningen 1920. Klenshyttan lades ned på grund av en olycka 1920. Det var totalt 6 män som dog i olyckan.

År 1842 förvärvade Hagge bruk andelar i hyttan och var från 1863 majoritetsägare. I köpet ingick även gruvor och skog. De nya ägarna gjorde stora investeringar och flera moderniseringar genomfördes under 1800-talets andra hälft.

En av de fantastiska sakerna med att ha vårt yrke är att vi får uppleva fantastiska miljöer och varierande arbetsuppgifter.

Vi arbetar med allt ifrån de absolut nyaste och modernaste byggnaderna till det riktiga kulturarvet i Sverige. Arbetsuppgifterna varierar oerhört och det ställer förstås stora krav på vår personal att kunna arbeta i varierande miljöer och med olika underlag samt nedsmutsningar.

Efter rengöring från fågelbajs i kulturhus
Nu är det rent och sanitärt igen.

Specialrengöringar Sverige i Dalarna är ett av få specialrengöringsföretag som arbetar profesionellt med sanering efter fåglar i Dalarnas län.

Om du vill veta mer om vår verksamhet eller om du har fått problem med fåglar så tveka inte att kontakta oss för goda råd och tips.

Vår kundtjänst når du lättast via vår kundtjänst på telefon 020-364040