020 - 364040 [email protected]

Munkfors kommun har beställt taktvätt av en av sina skolor.

Mossbeväxning och smuts på taket är inte bara ett utssendeproblem, det är en byggnadsteknisk risk.

När vattenavrinningen inte kan ske obehindrat från takpannorna så ökar risken för skador orsakade av fukt. Vatten som läcker in under takpannorna ger en fuktbelastning som inte byggnaderna är konstruerade för. Underlagspappen är ett litet ”extra skydd”, men alla vi som lyft på takpannor som legat några år vet hur det brukar se ut därunder. Först ligger det massor av barr och löv som blåst in där och under det så finns en ofta väldigt spröd och skadad underlagspapp.

Fukt som kommer in under pannorna fuktar upp smutsen som ligger där och skapar en miljö med stor fuktbelastning. I värsta fall så finns det skador i underlagspappen där vatten kan tränga längre in i konstruktionen och skapa stora problem.

Taktvätt är en billig åtgärd för att slippa problem.

Att tvätta sitt tak är en förhållandevis enkel åtgärd för att undvika framtida jobbiga problem. Samtidigt så är en taktvätt något som rent estetiskt ger glädje. Rena fina tak är nästan lika viktigt för ett hus utseende som fasaderna.

Munkfors kommun ger uppdraget att tvätta taken på Munkerudsskolan till oss på Specialrengöringar Sverige

Vårt team i Värmland arbetar hårt för att rengöra skolans tak från påväxt och smuts. Uppdraget omfattar ca 1700kvm takyta och efter utförd rengöring kommer taket att behandlas på framtida påväxt.

En behandling mot alger och mossa efter en rengöring innebär att taket kommer hålla sig fritt från påväxt längre än vad det annars skulle ha gjort.

Kommunen som är en professionell inköpare har insett fördelarna med att rengöra skolans tak, det glädjer oss på Specialrengöringar Sverige och vi tackar för visat förtroende.

Taktvättning nästan klar, det är roligt för våra saneringstekniker att utföra taktvättning eftersom man verkligen ser hur rent och fint det blir direkt.

Taggar: Taktvätt, taktvättning, ta bort mossa från tak, taktvättning Munkfors, Taktvättning Värmland, taktvättningsexpert, Specialrengöringar Sverige, takrengöring, alger på tak, behandling av tak, Specialrengöringar Sverige i Karlstad