020 - 364040 [email protected]

Vi har kommit till den årstiden då det är hög tid att vida preventiva åtgärder för att slippa problem med aggressiva måsar senare under vår och sommar.

Till våra nyhetsbrevsläsare gick ett utskick ut, det har varit många som besvarat brevet och som velat ha mera information. Det tycker vi förstås är roligt.

En av våra läsare var redan helt påläst i ämnet och hade precis skickat in en insändare i tidningen, det var extra roligt att se.

Denna insändare gjordes av Lennart som arbetar i styrelsen för en bostadsrättsförening.

Specialrengöringar Sverige dödar aldrig fåglar

Vi arbetar i första hand med att preventivt försöka få bort dem från olägliga platser så att de väljer andra ställen att vistas. I andra hand med att plocka bon för att undvika att fåglarna får ungar på ”fel platser” i de fall mark/fastighetsägaren önskar detta.

Fåglar har sin plats i vår urbana miljö, men ibland krockar deras intressen med människans och då blir det lätt problem. Aggressiva måsar som skyddar sina ungar och som väsnas gör livet svåruthärdligt för många.

Här kan du läsa nyhetsbrevet om du önskar:

Det gäller att agera i tid om du riskerar måsproblem

Fåglarna har strax sin häckningsperiod och du vill förmodligen inte ha häckande måsar på ditt tak. Vi arbetar med förebyggande åtgärder, det innebär att om äggen kläckts så kan vi inte hjälpa dig längre, vi dödar aldrig fåglar.

Kontakta oss gärna på telefonnummer 020-364040 om du vill veta mera eller maila oss på [email protected]

Du kan även läsa mera om måsproblem här: Måsproblem